Hafta sonu çoluk çocukla, ya da iki üç arkadaş İstanbul‘a yakın bir yerde deniz, kum güneşin tadını çıkarsak ama atlet donla da denize giren olmasa diyenlerden misiniz? Deniz de güzel olsun, kafamız da rahat olsun da mı dediniz? O zaman size İstanbul’dan araba ile 3 saatlik uzaklıkta Çanakkale‘nin Gelibolu ilçesinin Güneyli Köyü‘ndeki Fatma Kadın Koyu‘dan bahsedeyim.
İstanbul Florya’dan yaklaşık 250 km uzaklıkta yer alan Güneyli Köyü içinde de birçok plaj var. Aileyle gittiyseniz buradaki plajlar da oldukça güzel. Ama bizim gibi 3 arkadaş gittiyseniz biraz daha güzel yerler arıyorsunuz. Yani çok fazla çocuklu ailenin olduğu yer maalesef bize gelmiyor. Bu yüzden biz de Güneyli’nin Fatma Kadın Koyu’na gitmeyi tercih ettik.
instagram hesabımı takip edin –> @cokgezenadam
Güneyli Fatma Kadın Koyu’na Nasıl Gidilir?
İstanbul’dan Tekirdağ’a gider gibi ya da Yunan sınırı İpsala’ya gittiğiniz yolu takip ediyorsunuz. Benim gibi Googlemaps kullanıyorsanız, onu dinlemeyin ve Keşan’a kadar bu yoldan sapmayın. Keşan’dan Çanakkale’ye gider gibi yoldan ayrılın. Googlemaps 1 kaç km kısaltacağım diye sizi saçma sapan kötü köy yollarına sokuyor. Aracınızın dayanıklılığını test etmeyecekseniz siz beni dinleyin Keşan’dan dönün. Buradan da Güneyli Köyü sapağına kadar düz gidin. Güneyli sapağından sonra da tabelaları takip edin. Köyün merkezinde kime sorsanız Fatma Kadın Koyu’nu size gösterir ama pek yürüme mesafesi değil.
Sabah yola çıkıp, yol üstünde kahvaltı yapalım derseniz Marmara Ereğlisi’nde Özcanlar Köfte fena değil. Hatta cumartesileri açık büfe kahvaltı fiyat kalite 10 numara. 20 TL’ye sınırsız çaylı açık büfe. Üstelik peynir kalitesi de oldukça iyi. Büfe de oldukça geniş. Pazarları büfeyi biraz daha genişletip 35 TL yapıyorlarmış. Bence cumartesi daha cazip 🙂
Güneyli Plajları
Biz de arkadaşlarla nezih bir kahvaltı sonrasında kendimizi Güneyli’de bulduk. Aslında bir gün öncesinde yine Gelibolu’da yer alan Gökçetepe, Erikli ve İtalyan Koyu arasında gelgitler yaşadık. En son bir takipçim “Erikli’den yeni geldim orada deniz dün kötüydü Güneyli daha güzeldi” deyince dedik ver elini Güneyli. Güneyli’de plajlar çok ucuz. Plajın yerine göre fiyatlar değişse de 5 TL’ye şezlong ve şemsiye rahatlıkla bulabiliyordunuz. Burası 3 arkadaş için fazla aile atmosferi idi. Biz de koylar deneyelim diyerek Fatma Kadın Koyu’na doğru yol aldık.
Fatma Kadın Koyu’nu daha yukarı tepeden gördüğümde doğru adrese geldiğimiz izlenimine kapılmıştım. Sonra aracımızı park ettik. (Otopark ücreti ve vale yok). Arkada müzik, önde şahane bir koy. Üstelik aileler de var, gençler de. Şezlong ücreti kişi başı 10 TL. Şezlong kiralamak istemeyen kampçılar da üst tarafta rahatça takılıyorlardı.
Güneyli ve Fatma Kadın Koyu’nda Nerede Ne Yenir?
Yeme içme anlamında Güneyli, Fatma Kadın Koyu’na göre daha zengin bir yer. Ama genel olarak plajların hepsinde işletmeler yeme içme seçenekleri sunuyor. Fatma Kadın tarafında gelen kalabalığa işletme yemek yetiştirmede biraz zorluk yaşıyor. 1 kaç defa çay istememize rağmen gelmedi. İsterseniz Güneyli Köyü marketinden biraz alışveriş yapıp plajda yiyebilirsiniz.
Fatma Kadın Koyu Yeme İçme Fiyatları
Fatma Kadın Plajı’nda günümüzü geçirdikten sonra ilk başta niyetimiz Güneyli’de kalmaktı. Üstelik geceliği 50 TL’ye birçok yer bulmak mümkün. Ama gece burası biraz sıkıcı olacağı için dedik ver elini Çanakkale. Ama giderken yazın Çanakkale feribotlarında yaşanan kuyruğu hesaba katamadık. 1 buçuk 2 saati bulan beklememiz sonrasında gece 11 sularında Çanakkale’ye yorgun argın vardık.
Çanakkale’de Nerede Ne Yedik?
Önce Çanakkale’nin meşhur balıkçısı Sardal-ye‘de 2 yarım ekmek sardalyeyi gömdüm 🙂 Sonra da Çanakkale’deki favori otelim Cura Hotel‘e yerleştik. Duşumuzu alıp gece bir dışarı çıkalım dedik. Gece kendimizi Kordon’a attık. Kordon’da yürürken bir dondurmacının önündeki uzun kuyruk dikkatimizi çekti. Biz de diğerleri sinek avlarken buraya olan ilgiye dayanamadık ve kuyruğun kerametine inanıp Doğan Pastanesi‘nde dondurmamızı yedik. Sonrasında niyetimiz biraz da Çanakkale gece hayatına dair yerleri keşfetmekti ama hem deniz hem de yol yorgunu olarak Çanakkale gecelerinde çok uzun dayanamayıp, otele dönüş yaptık.
Ertesi gün otelde kahvaltımız sonrasında Cura Hotel Sahibi Nilgün Hanım ve otelin müdürü Erdinç Bey ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Erdinç Bey yeme içme konusunda tam bir guru. Çanakkale’de nerede ne yenir ne içilir ona sormadan dışarı çıkmayın. Şehre ilk gelişimde Çanakkale yeme içme rehberi hazırlarken onun bilgilerinden çok faydalanmıştık. Bu gelişimizde de bizimle birkaç yer paylaştı. Bunlardan birincisi Ayanlı Çarşı’nın arka taraflarında yer alan Asma Altı Çay Evi’nde meşhur koruk suyunu içmemiz bir diğeri de börekçilerin Messi’si diye tabir ettiği Börekçi Sebatay‘ın böreklerinin tadına bakmamızı tavsiye etti. Börekçi Sebatay da meşhur peynir helvacı Kadir Usta‘nın dükkanına baya yakın. Sorun şu ki, Çanakkale’de pazar günü neredeyse her yer kapalı 🙁 Siz siz olun Çanakkale’ye pazar günü gitmeyin 🙂
Biz bu lezzetleri tadamadan ver elini tekrar İstanbul dedik ama o da kolay olmadı. Malum Çanakkale’den dönüş feribotunda da ciddi bir bekleyiş söz konusu. Neyse ki dönüş yarım saatle sınırlı kaldı. İstanbul’a dönüş trafiği de cabası.
Gezi ile ilgili bazı notlar:
- Fatma Kadın Koyu güzel ama 2-3 genç piyasa yapacağız diyorsanız Kilyos’taki beach clublar size çok daha uygun. Orada giriş ücreti daha çok olsa da yol parasını da düşünürseniz daha ucuza geliyor. Ama ben hem seyahat etmeyi seviyorum hem de çok kasıntı ambiyans sevmiyorum. O yüzden ben Fatma Kadın Koyu’nu tercih ederim.
- Bizim gibi akşam Çanakkale’ye gitmektense akşam İstanbul’a geri dönmek daha iyi bir alternatif olabilir. Hem konaklama ödemez hem de pazar dönüş trafiğine takılmazsınız. Çünkü pazar günü her türlü İstanbul’a dönüş trafiği yaşamamak için erken kaçıp günü rezil ediyorsunuz.
Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir:
- İstanbul’a en yakın Ege Tatili… Şezlong 3 lira, çay 75 kuruş…
- İstanbul’a Çok Yakın Bir Cennet: Gökçetepe
- İstanbul’a Yakın Plajlar Listesi
- Hafta Sonu İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri Listesi
- 2 Günde Çanakkale’de Gezilecek Yerler – Gezi Rehberi
- Çanakkale’de Nerede Kalınır? Cura Hotel Nasıl?
- Çanakkale’de Nerede Ne Yenir? Çanakkale Yemekleri
- 1 Günde Gelibolu’da Gezilecek ve Görülecek Yerler
Atletli donlu olanlar lütfen okumasınlar 🙂
böyle keşfedilmeyi bekleye boğsak fatma kadın vb koylar çok sakin temiz ve harika oluyor yazınız baya akıcı emeğinize sağlık
Çok güzel bir yazı olmuş. Yeni blog yazarları için ilham olabilecek yazılarınız var. Paylaşımınız için teşekür ederim.
Emeğine sağlık kardeşim güzel yazı olmus.
Biz kamp yapmayı planlıyoruz. İlla işletmenin belirttiği yere kurmak zorunda mıyız çadırı? Bulduğum bir düzlüğe, ağaç altına kurabilir miyiz? Girişte ücret vb alıyorlar mı?
Fatma Kadın koyuna gitmek için Güneyli köyünün içinde camiyi geçtikten sonra sağa sapın, orkide sitesi içine girmeyin, sitenin içinden Fatma Kadın koyuna yol yok, boşuna site içinde dolaşıp geri çıkıyorsunuz