Geçtiğimiz günlerde Anadolu Üniversitesi’nin Sosyal Medya Zirvesi SMIT Summit 2015‘e konuşmacı olarak davet edildim. Bu vesileyle de en son yıllar önce gitme imkanım olan Eskişehir‘e yolum düştü. Burada üniversiteye de yakın olması nedeniyle Sör Otel’de kaldım. Eskişehir otelleri hakkında yolculuk öncesi araştırma yapanlar için otel hakkındaki izlenimlerimi sizlerle paylaşıyorum.

Açıkçası şehir dışına gittiğimde genellikle yabancı zincirlerin 3 veya 4 yıldızlı otellerini seçen biriyim. Hem görece ekonomik oluyorlar hem de bu tür otellerde bir sürprizle karşılaşmayacağımı biliyorum. Ancak bu sefer zirvenin düzenleneceği Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre Kampüsü’ne yakın olması nedeniyle konuşmacılar için Sör Otel organize edilmişti.

instagram hesabımı takip edin –> @cokgezenadam

Sör Otel’in Artıları

Açıkçası adını ilk defa duyduğum bu otel hakkında kafamda ilk başta bazı soru işaretleri vardı. Ama birçok anlamda otel soru işaretlerimi yanıtlamayı başardı. İşte bence bu otelin başlıca artıları

Otelin odaları ve içi gayet iyi. Oldukça modern ve kullanışlı odalara sahip. Temizlik olarak da başarılı. Bu açıdan yabancı zincirlerden pek de ayrışmıyor

  • Otel görevlileri oldukça yardımcı ve ikili ilişkilerinde seviyeliler
  • Kahvaltı servisi çok iyi. Bir çay, kahve istediğinizde jet hızında geliyor.
  • Otelin arka tarafında ücretsiz otoparkı bulunuyor
  • Konumu oldukça iyi. Otelin etrafında birçok güzel kafe sizi bekliyor. Eskişehir’in bir nevi İstiklal caddesi denebilecek bir yerde konumlanmış.

Sör Otel’in Eksileri

Otelin bence zayıf olan bir iki noktasını da burada belirtmeden geçemeyeceğim

  • Bence otellerde odaya konan havlu terliğin kalitesi otelin kalitesini yansıtır. Burada kullanılan havlu terlikler bu otelin kalitesinin çok altında.
  • Ben kahvaltılara oldukça dikkat ederim. Benim için belki de en önemli unsurlardan biridir. Burada genel anlamda kötü değil. Peynir kalitesi ortalama. Birçok Türk otelinde kireç yemek durumunda kalıyorsunuz. Burada bu söz konusu değil. Hatta beyaz peyniri güzel. Diğerleri ise ortalama. Salatalık biraz kurumuş. Ayrıca burada yumurta konusu zayıf. Omlet ekstraya giriyor. Haşlama yumurtalar da iyice ölene kadar haşlanıyor.

  • Otelin kozmetik ürünlerinin (sabun, şampuan vb…) pek kaliteli olduğu söylenemez. Ayrıca diş fırçası ve macununuzu getirmeyi unutmayın. Zira odada yok.

Sör Otel Nerede?

Otel Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ne yaklaşık 180 metre mesafede yer alıyor. Buradan şehrin cazibe merkezleri Porsuk, Odunpazarı gibi yerlere kısa sürede ulaşmak mümkün. Ben araba ile gittim ama buralarda park büyük sorun. Ben size otelin de önünden geçen tramvayı tavsiye ederim.

Adres: Yenibağlar Mah. Üniversite Cd. No:77, 26010 Eskişehir, Türkiye

Odunpazarı’ndan Sör Otel’e Nasıl Gidilir? 

Eskişehir Otelleri: Sör Otel Oda Fiyatları 

Sör Otel’in oda fiyatları yaklaşık 160 TL seviyelerinde. detaylı bilgi için Sör Otel oda fiyatları (Booking.com).

Ne Yapmalı?

  • Açıkçası burada kalmışken Porsuk ve Odunpazarı‘nı muhakkak ziyaret etmenizi öneririm.
  • Ayrıca çevrede birçok güzel kafe var. Sör Otel’in altında Kahve6 bunlardan biri. Benim tercihim ise Hatır Kahvesi oldu.
  • Otele yürüyerek 4 5 dakika mesafede efsane lezzet durağı Köfteci Yusuf var. Burası gece çok geç saatlere kadar açık. Bu enfes lezzet durağı pas geçilmemeli
  • Alışveriş için ise 6-7 dakika yürüme mesafesinde Espark AVM var. Odunpazarı çevresinde ise geleneksel ürünler bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz